Ugrás a fő tartalomra

Cassandra Clare: City of Glass - Üvegváros

Hogy akadtam rá: Először lett a Harry Potter, aztán sok-sok fanfic író. Köztük Cassandra Claire, aki miatt életemben először fent maradtam egész este, hogy elolvassam a ficét, a Draco Trilógia első részét. Hamarosan megtaláltam a második részt, de akkor nem voltam jó angolos, nem tudtam tovább olvasni. Viszont megszerettem az írását. Imádtam a humorát, saját magát is kiparodizálta, és a cselekmény. Isteni. Lehet, hogy másnak a Gyűrűk Ura titkos naplók ismerős. Azt is ő alkotta. Csak leszedte netről műveit, mert megalkotta első regényét, a City of Bonest, és felvette a Cassandra Clare írói nevet.

Úgy általában az egészről: Alig vártam ezt a könyvet, hogy megtudjam végre, mi lesz Claryvel és Jace-szel, és ki hal meg? Ugyanis a szerző elárulta, hogy az egyik Lightwood meghal. Az Alec fanok elkezdtek poénkodni, hogy kinek a halála viselné meg Alecet és hogy akkor inkább haljon meg Max, Alec kistestvére.

A kritika innentől spoileres AZ ELSŐ KÉT RÉSZRE NÉZVE! A HARMADIK RÉSZBŐL FŐBB DOLGOKAT NEM ÁRULOK EL, CSAK AMI A FÜLSZÖVEGBEN IS BENNE VAN! No tehát, történetünk ott indul, hogy Clarynek fel kell ébresztenie az édesanyját, és ezt ez bizonyos warlock tudja megtenni, Ragnor Fell, aki csak őt ismeri fel, Jace-t nem, ezért neki kell elmennie Idrisbe, az Árnyvadászok őshazájába, hogy megkeresse ezt az illetőt, és megszerezze a bájitalt. Meg is beszéli Lightwood mamival, Maryse-szel, de Jace persze tiltakozik, mert elfelejtette elmondani a Tanácsnak (nem tudom, hogy fogják fordítani), hogy bizony Clarynek különleges képessége van. Ugyanis félti a lányt, hogy akkor bármi áron a csatasorba állítanák.

Jace összeesküvést szervez Simonnal, vagyis csak szervezne, ha nem támadnák meg őket. Így kénytelen Jace magával rángatni Simont Idrisbe, ahol nem látják szívesen az Alsóvilágiakat (Downworlders - nem tudom, hogy fogják fordítani). És persze a Tanács tagjai gyanakodnak Simonra, mert napon jár ugye, és szerintük Valentine-tól kapta az erejét, mert kémkedik neki. Komolyan... ez kiborító. De a lényeg: szegény Simont börtönbe zárják.

Clary pedig hátramarad. De úgy dönt akkor is megy, csakhogy az Üveg Városába engedély nélkül belépni tilos. Ez a szabálymegszegés akár az életébe is kerülhet, de ő megy.

Sokat olvastam kritikát, mielőtt meghozták volna a könyvet. Vártam, hogy hátha olvasok valami spoilert, de végül is jobb lett, hogy sehol sem találtam. Úgy izgalmas ezt a könyvet elolvasni. Jobban vártam ezt, mint a HP 7-et. Ez a kötet a legjobb módja, hogy lezárják ezt a sorozatot. Imádtam az elejétől a végéig. Ténylegesen érzelmi hullámvasút (lopom a szót mások kritikájából), mert akár egy fejezeten belül vannak a legszebb és a legviccesebb részek. Az elején még nevettem, majd izgultam, és még meg is könnyeztem. Jace beszédei... istenem, gyönyörűek.

Ami kimaradt: hogy miután Clary eljut Idrisbe, segítője a titokzatos Árnyvadász, Sebastian lesz, aki persze egy kicsit bezavar a szerelmi háromszögbe. Őt imádom, kifejezetten. :D

Kedvenc karakter: SEBASTIAN

Ami kifejezetten tetszett: az egész!!! a legkedvesebb könyvem ez, nincs leírva olyan szutyok epilógus, ami zavarna, hagyott pár nyitott részt, amivel tökéletes fanficeket lehet kezdeni

Ami nem tetszett: -

A történet: 6/5 pontból

A karakterek: 5/5 pontból

A borító: 5/5 pontból

Megjegyzések

  1. ez a könyv a csontváros folytatása?
    remélem nem egy hülye kérdés,bocsi

    VálaszTörlés
  2. Ez a harmadik része. A Hamuváros (City of Ashes) a második rész. A Könyvmolyképzősök elírták a borítón vagy pedig mert a második résznek még nem csináltak magyar címet, azért írták harmadiknak.

    VálaszTörlés
  3. Szia!
    Az lenne a kérdésem, hogy a 2. és 3. kötetet hol lehet angolul beszerezni mert nem sikerült ráukkannom? Egyébként nagyon tetszik az oldalad, jó könyvízlésre vall! :)
    Köszi

    VálaszTörlés
  4. Szia!

    A bookline.hu-n mindkettőt meg lehet venni, bár én a Prosperóval hozattam be (www.porspero.hu/katalogus). Ha könyv letöltésre gondolsz, abban nem nagyon segíthetek, csak annyit tudok javasolni, hogy torrent oldalakon nézz utána.

    VálaszTörlés
  5. Nagyon köszi, vásárlásra gondoltam, szóval a bookline.hu tökéletes lesz. :) Köszi

    VálaszTörlés
  6. Szia! Néztem az írónő honlapját és 2011 márciusában jön a következő könyv City of Fallen Angels címmel.

    Egyébként remélem, hogy Jace és Clary nem tesók, és összejönnek majd! Nem tudom őket külön elképzelni, csak együtt! Eddig csak az első könyvet olvastam, de IMÁDOM!:)

    Zsani

    VálaszTörlés
  7. Igen, tudom. :) De előtte megjelenik a Clockwork Angel, ami a pretrilógia első része. Ahol a főszereplők ősei a főszereplők a viktóriánus korban.

    VálaszTörlés
  8. Szia,szerintem tévedsz.Ez ugyanis a 3. rész az angol borítón is rajta van...
    És a boltokban is a Csonváros a 2.
    De igazából én sem értem teljesen...Oo
    Bocso, ha nincs igazam..!

    VálaszTörlés
  9. Már boccs de te mit beszélsz? XD
    A Csontváros az 1.
    2. City of Ashes
    3. Üvegváros...
    Nem?

    VálaszTörlés
  10. 1. Csontváros
    2. Hamuváros
    3. Üvegváros
    4. Bukott Angyalok Városa

    És van egy előtrilógia:

    1. Clockwork Angel (Óramű Angyal)
    2. Clockwork Prince (Óramű Herceg)
    3. Clockwork Princess (Óramű Hercegnő)

    Az előtrilógiából előbb jelenik meg az első rész, mint a másikból a negyedik, mivel a negyedik részben feltűnik egy Clockwork Angeles szereplő.

    VálaszTörlés
  11. Sziasztok!!
    Ezzel hogy meik hányadik könv sztem:
    1 Csontváros
    2 Üvegváros
    3 Hamuváros

    Kriszta

    VálaszTörlés
  12. Szia!

    Amit én írtam, feljebb, az a helyes, az Üvegváros a harmadik rész. Hidd el, én olvastam. A Könyvmolyosok csak összekeverték a borítón, gondolom, mert a második résznek még nem volt magyar címe.

    Üdv,

    Gigi

    VálaszTörlés
  13. Nagyon jó könyv :)
    Örülök hogy azért csak összejönnek...
    Sajnos a következő részre azért még várni kell.

    VálaszTörlés
  14. Hello Gigi és City of Bones Saga rajongók!!! ^^

    Imádtam a könyvet, bár én még csak a Csontvárost olvastam...:S:( sajnos nem vagyok túl jóban az angollal:S:P Remélem igazatok lesz és előrehozzák a magyar megjelenést, mert már NAGYON várom!!! ;D
    Gigi nagyon jó az oldal és jó ötlet volt az egész!!! Gratula hozzá!! :D Bár én azok táborát erősítem, akik gyűlölik ha bármit is előre tudnak és már az elején abbahagytam az olvasását amikor itt-ott megláttam néhány nevet és csókok említését..:P:$:D (ez a (nevezzük a többi alapján:) Hamuvároshoz is tartozik).
    Nagyon jó vagy! További ügyeskedést és élvezetes olvasást!!! ;D^.^

    ohh és persze! Azt hiszem a többiek nevében is mondhatom: VÁRJUK A HÍREKET bármelyik könyvvel, filmes változattal kapcsolatban!!! ^^;D

    Köszi:
    Rami^^

    VálaszTörlés
  15. mi ez a Clockwork Angel? ezek a valentin meg ezek még amikor fiatalok voltak vagy mi ? és tudod már hogy jace és clary tesook ??

    VálaszTörlés
  16. Szia!

    Igen, a harmadik részből kiderül, hogy Clary és Jace testvérek-e. Elvileg itt vége is lett volna a Jace és Clary történetnek és a folytatás is elvileg inkább Simonra összpontosít.

    A Clockwork sorozat az 1800-as években játszódik, szóval Jace-ék és a többiek régebbi őseiről, ők maguk nem szerepelnek benne, csak Magnus Bane. :)

    VálaszTörlés
  17. köszi !!!! <3 amúgy király az oldalad !! nagyon tetszik ! Engem kinevetnek az osztálytársaim h olyan sokat olvasok és jó hogy nem én vagyok az egyetlen ilyen " zizi " :D

    VálaszTörlés
  18. A City of Glass a 2. része a sorozatnak!!!!!!

    Ismeretlen

    VálaszTörlés
  19. Nem értem, miért nem lehet megérteni, ha szépen írom. Olvastam a sorozatot, leírtam mindent. A CITY OF GLASS A HARMADIK RÉSZE A SOROZATNAK! Nézd meg a kiadás dátumát, esetleg a BOOK THREE feliratot.

    VálaszTörlés
  20. szija naggyon jó az oldalad grt =D !! Sokan mondják hogy megfilmesitik a könyv sorozatot , te mennyit tudsz róla ?? csak mert nagyon jó lenne ha megtennék és még nem merek örülni neki negyohgy csalodjak :$ !

    Mégegyszer grt at oldalhoz ! nagyon sokat nézegetem !
    elöre is kösz válaszért: Fancs

    VálaszTörlés
  21. Szia!

    Örülök, ha tetszik az oldal. :)

    Igen, lesz film, hogy mikor az még kérdéses. Csak annyit lehet tudni, hogy megvan a forgatókönyvíró és dolgoznak rajta.

    VálaszTörlés
  22. Sziasztok!

    Én csak egyetlen dolgot tudok hozzá fűzni a témához. :) Hogy jöhetne már magyarul a következő rész azok kedvéért akik nincsenek túl jóban az angollal!!! :) Megőrülök, hogy csak fél információkat tudok a folytatásról! Főleg Cary és Jace dolga miatt. Egyszerűen nem tudom elhinni, hogy testvérek, könyörgöm valaki nyugtasson meg, hogy nem lett így elrontva az egész és végül kiderül, hogy nem igaz, és mégis összejönnek. Mert ez így nem tetszik! :P

    VálaszTörlés
  23. Szia!

    A következő rész elvileg júniusban jelenik meg. Ha szeretnél egy kis ízelítőt olvasni, a Végzet Ereklyés oldalamon fent van a második rész első fejezetének fanfordítása (igen, ez itt a reklám helye :D). www.voldemortsangel.extra.hu - Itt pedig a köteteknél a spoiler mentes övezetben.

    Hogy testvérek vagy sem? Ez a trilógia főkérdése. ;)

    VálaszTörlés
  24. szija

    nekem nem jöttt be az oldal pedig nagyon kiváncsi lennék rá:'(. nem tudod mi lehet baj ??

    VálaszTörlés
  25. Szia!

    Azóta elköltözött az oldal, az extra miatt. Az új cím: www.cassandraclare.atw.hu :)

    VálaszTörlés
  26. Hali!
    Te olvastad a Bukott Angyalok Városát?
    Én nem is tudtam,hogy az üvegvárosnak 4 része van csak 3-ról,nagyon nem lehet róla hallani sehol kerestem angolul de nem találtam.kérlek ha olvastál róla akkor írj valami ízelítőt belőle!
    kérlek
    és nagyon jó az oldal!=)

    VálaszTörlés
  27. koszike előre is!

    VálaszTörlés
  28. Szia!

    A Bukott Angyal városa csak 2011 márciusában jelenik meg. :) Csak apró infókat lehet tudni róla. www.cassandraclare.atw.hu oldalon (reklám helye, tudom :D) találsz pár dolgot a hírek között böngészve.

    VálaszTörlés
  29. szia! nemtudod hogy az üvegváros mikor jelenik meg?

    VálaszTörlés
  30. Szia!

    Az Üvegváros (ez a harmadik rész) decemberben jelenik meg. A Hamuváros, ami a második rész, és júniusban jelenik meg elvileg.

    Üdv

    Gigi

    VálaszTörlés
  31. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  32. Baszki, hihetetlen ez a blogspotmotor néha, harmadszor írom be.

    Szóval:

    A Hamuváros a Librinél már előrendelhető.
    www.libri.hu/konyv/hamuvaros.html

    Én inkább azt javaslom, hogy várjátok meg, amíg a Könyvmolyképzőnél is fent lesz, a kiadótól való közvetlen vásárlás híve vagyok.

    Amúgy a könyvvel már végzett a szerkesztő is, nyilván pillanatokon belül nyomdába kerül.

    A City of Glass már itt van a polcomon, de nyár közepe (inkább vége) előtt biztosan nem tudok nekiállni, még másfél könyvem hátra van addig. Arról nincs információm, mikor hozzák ki.

    VálaszTörlés
  33. A második része a Hamuváros és a harmadik rész az Üvegváros!
    Ha nem hiszitek : http://www.vorospottyos.hu !

    VálaszTörlés
  34. Lehet, hogy hülye kérdés, de mikor jelenik meg magyarul az Üvegváros? Különben igenis az a harmadik rész, én is olvastam. Épp ma fejeztem be a Hamuvárost. Megőrülök! Hogy lehet ilyen hülye Jace? Miért kell megkavarni? Na jó , persze, tudom. Így izgalmas. De akkor is. Csak most fejeztem be, de már tűkön ülök, úgyhogy bevetettem magam a gép elé. Szóval mikor???????????

    VálaszTörlés
  35. Szia!

    A kiadó reklámkönyvecskéjében október van írva. Valakinek régen e-mailben még decembert írtak. Hát ennél okosabbat nem tudok mondani. :)

    Üdv

    Gigi

    VálaszTörlés
  36. Jaj, nekem is nagyon tetszett a Hamuváros! A megjelenése utáni első nap már megvettük. 2 nap alatt ki is végeztem, de viszonylag sok hiba volt benne. Helyesírási is meg neveket cseréltek fel.. Ez a fordító hibája volt? És csak úgy mellékesen, az Üvegváros elején ki van?

    VálaszTörlés
  37. Szia!

    A nevek felcserélése és a helyesírási hiba, igen, a fordító munkássága. Előfordul sajnos. Az eredeti kötetben is akadt egy-két szerkesztési hiba. Isabelle kétszer teszi le az ostort, Jace odaadja a kabátját Clarynek, mégis Jace-en van a kabát megint. Ennyi hiba volt összvissz az angolbn.

    Az Üvegváros elején Sebastian Verlac látható (személyes kedvencem, akiről áradozni tudok), és annyi lehet róla tudni, hogy Clary és Jace közé áll, és a Lightwoodék barátjának az unokatestvére. :)

    VálaszTörlés
  38. Helllo

    Te én nagyon meglepődtem hogy lesz negyedik rész :O De konkrétan mi lesz a fő sztori? Még mindig Valentine akarja leigázni az árnyvadászokat vagy az már a 3.-ban lezajlik..

    VálaszTörlés
  39. Szia!

    A trilógia lezárja a Valentine-os szálat, és a Jace/Clary vonalat is. Az írónő csak ennyinek tervezte, mint említettem már. :)

    Felkérték, hogy írjon képregényt és ebből lett a City of Fallen Angels, és megkérdezte a kiadóját mit szólnának hozzá, amikor rámutattak, hogy ez egy trilógia és három részes, akkor közölte Clare, hogy már más író is bebizonyította, hogy egy trilógia 4 részes. :)

    Amit tudunk róla? Mindenki számára izgalmas kötet lesz, lesz itt Magnus/Alec bonyodalom, Jace/Clary bonyodalom (ismételten) és új főgonosz lesz, (nem, ez nem spoiler, hiszen befejező rész lett volna a 3.), annyit árult el Clare, hogy valaki régi Kör tagokat öl meg és úgy rendezi, hogy ez kompromittálja az Árnyvadászok és az Alvilágiak közötti békét, és hogy valaki olyan a gonosz, akit ismerünk és meg fogunk rajta lepődni. :)

    Üdv

    Gigi (nem otthonról, ezért nem jelentkeztem be)

    VálaszTörlés
  40. Újra az előző kérdező:

    Akkor még az is lehet hogy Lighwoodéknál nem is a gyerekek közül hal meg valaki :D
    Valentine meghal? o_o Nem muszáj megírni ha spoiler :D

    VálaszTörlés
  41. Hali
    jó az oldi, én is olvasom ezeknek a könyveknek a többségét, és az én lekörözhetetlen kedvencem a Csontváros és részei...remélem hamar megjelenik magyarul, mert én sem vagyok jó angol fordító:S
    bye Miya ^^

    VálaszTörlés
  42. Szia!
    A könyvmolyképző honlapján már előrendelhető az Üvegváros. De sokkal lejebb kell keresni mert nem a Hamuváros mellé tették ki hanem a Vámpírnaplók alá sok új könyvel egyetemben

    VálaszTörlés
  43. Hello!
    Lenne két kérdésem: ki ez a Sebastian, milyen kapcsolata van Claryvel?(szerintem ez spolieres lesz úgyhogy légyszi ide válaszolj: alexa993@freemail.hu+a fairchildeset magyarul ha van kedved hozzá tehetnéd *boci szemek*)
    A könyvmolyképző azt írja, hogy a city of glass az utolsó. Ugye ez csak hülyeség?

    VálaszTörlés
  44. Szia csak a szeretném kérdezni hogy bégül a harmadig részben Clary és Jace végül össze jönnek?
    Mert én végig aon voltam a másodikban is hogy végül mégis csak egymásra találnak. De csalódtam Szóval erre adj écci egy igen van választ!!
    Nagyon tetszik az oldalad!!! (L)

    VálaszTörlés
  45. Bocsi az előzőt is én küldtem csak kicsit vacakol a gép a végén azt akartam írni hogy igen vagy nem választ!! Előre is köszi FAnni!!

    VálaszTörlés
  46. Kedves Fanni!

    A többieknek is csak e-mailben válaszoltam, mert nem fogok spoileres (olvasási élményt elrontó) kérdésre válaszolni. Ha adsz e-mail címet, megírom.

    Üdv

    Gigi

    VálaszTörlés
  47. Halihó,
    A könyvmolyosok sok mindent összekevertek ennek a sorozatnak a borítóján. Kiadva úgy lett, hogy A végzet ereklyéi, viszont mindenhol az a fajta borító van a neten, hogy A halál ereklyéi.

    Viszont imádom!!! Ma végeztem a Hamuvárossal, és már alig várom az Üvegváros megjelenését!!! :D

    VálaszTörlés
  48. Eredetileg a borítót rontották el. Hivatalosan Végzet Ereklyéi, hiszen nem akarták, hogy köze legyen a HP-hez. A fordító is átfordította a Julis Caesar idetartozó idézetét, hogy passzoljon a címhez, és ő is meglepődve tapasztalta, hogy mi lett a borítóval. Ráadásul a Könyvmolyképző valahol a borítón belül Cassandra CLAIRE-t írt, ami szintén hibás. De mindegy.

    Mellesleg a Mortal Instrumentsnek se a végzethez, se a halálhoz nem sok köze van. :D De a Végzet Ereklyéi legalább jól hangzik. :) Az még illik is hozzá.

    VálaszTörlés
  49. Szia Gigi!

    én is imádom a végzet ereklyéi sorozatot alig várom ,hogy megjelenjen magyarul az üvegváros,de most olvastam el becca Fitzpatric - ccsitt csitt című könyvét ami szintén tetszett de nem tudom hogy van -e 2. része
    esetleg nem tudsz róla vmit?
    tetszik az oldalad grt!;))

    VálaszTörlés
  50. szia az email cimem ffanni17@freemail.hu
    Én kérdeztem a harmadék részről hogy Clare meg Jace összefognak-e jönni.
    Előre is köszi!!
    Fanni

    VálaszTörlés
  51. szia
    szeretném tudni hogy Clare meg Jace összefognak-e jönni.
    előre is köszi
    e-mail 19910601@citromail.hu

    VálaszTörlés
  52. Megkérdeztem egy könyves boltba hogy mikor fog megjelenni az üveg város és azt mondták hogy október 20.-án :)

    VálaszTörlés
  53. szia gigi!
    én amikor elolvastam a csontvárost, arra aszociáltam hogy az üvegváros lesz a folytatása,hisz ugyis lett befejezve...nem gondoltam volna hogy a kiadó meg a boritotervezo ennyi mindent elronthat egy jó könyvben.eezeket a hibákat nem lehet vhogy kijavítani?de eddig jó a könyv.:)
    nem tudnál nekem véletlenul abban segiteni,hogy honnan tudnám én ezt letölteni,hogy e-book formátumban is olvasni tudjam?
    itt az email címem szivecske1117@hotmail.com
    Üdvözlettel,Olívia

    VálaszTörlés
  54. szia
    azt szeretném kérdezni h az előtrilógia a clockworks van magyar kiadásban? és ha igen akkor valamelyiket ebook formájában tudom tölteni valahonnan?

    VálaszTörlés
  55. Szia!

    Az előtrilógia épphogy megjelent egy hónapja külföldön, abból is csak az első része, és ilyen rövid idő alatt nem készítenek magyar fordítást.

    A Könyvmolyképző elvileg tárgyal a kiadásról, de konkrét időpontot nem mondtak, hogy mikorra várható.

    Amúgy meg nem hiszem, hogy kiadnák e-bookban.

    VálaszTörlés
  56. Szia!
    azt szeretném kérni hogy le tudnád írni a 3.rész tartalmát?:) A leglényegesebb a Clary-jace szál lenne :D Meg hogy akkor igazából most milyen kapcsolatban vannak egymással :)
    Az email címem: marglrebeka@citromail.hu

    VálaszTörlés
  57. Szia!
    csak azt akartam kérdezni h lesz-e negyedik része a könyvnek ??(és ha igen akkor mi lesz a fősztori???) A Jace- Clary vonal véglegesen lezárul a 3. részben??

    ja igen és nézelödtem egy kicsit a neten és ott azt találtam h a 3. rész 2011.02.28.-án fog megjelenni magyarul!!!

    VálaszTörlés
  58. (még mindig én vagyok)

    csak anyit akartam h nem tudom h ez spoileres kérdés volt-e de ha igen akkor légyszi küld el nekem e-mailben a választ (+ azt is h jace és clary tényleg tesók-e !?

    (e-mail címem: ritus0817@hotmail.com)

    Előre is köszi!!!

    VálaszTörlés
  59. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

    VálaszTörlés
  60. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  61. Már elnézést, de miért gondolod, hogy feltöltöm? Ez nem feltöltős/letöltős oldal.

    VálaszTörlés
  62. Szia!

    Csak érdeklődni szeretnék, hogy nekem is pár sorban le tudnád írni a 3 részt a legfőképpen a Jace és Clary páros alakulása érdekelne.
    előre is köszönöm.
    medvebabo@gmail.com

    VálaszTörlés
  63. Szia Gigi!

    Gratulálok a blogodhoz, tényleg klasz. Imádom olvasni és már nagyon sokat segített a könyvválasztásban. Itt találtam rá a Végzet ereklyei sorozatra is, ami azóta a kedvencem lett. Most éppen az Üvegvárosra várok :)

    Amugy azoknak akiket tényleg érdekel a Végzet Ereklyei sorozat ajánlom Cassandra Clare személyes blogját és a Mortal Instruments honlapját. Mindent leír a következő könyvekről, mivel meg fog jelenni a második trilogia is, de arra sajnos még igen sokat kell várnunk. Szoval, csak nézetek fel a honlapra, könyen ki lehet rajta igazodni.

    Gigi, csak így tovább. Imádom a blogodat.

    Üdv. Cassie

    VálaszTörlés
  64. Szia
    nem tudod nekem megmondani hogy mikor fog megjelenni az Üvegváros?

    VálaszTörlés
  65. Szia Gigi!

    Szerinted fog készülni film a könyvről?

    VálaszTörlés
  66. Szia!
    Bocs a késői válaszért (írtam, hogy mostanában szinte lehetetlen lesz engem utolérni). Nos az Üvegváros áprilisban vagy júniusban jelenik meg. Késik a megjelenés a fordítás miatt.
    Filmesítési jogok megvannak. Lily Collins játssza majd Claryt. Gondolom én attól függ, hogy lesz-e a 3. részből film, hogy befut-e az első.

    VálaszTörlés
  67. Szija Gigi!
    nekem is letudnád írni nagyjából a 3. részt. főleg Jace / és Clary sorsa érdekelne:)

    hajdukjudit@index.hu
    előre is kösz, és jó a blogod tetszik :)

    VálaszTörlés
  68. Szia!nem tudod mikor jelenik meg az Üvegváros?mert már nagyon érdekel :D
    köszi : Pepe

    VálaszTörlés
  69. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

    VálaszTörlés
  70. Ha még egy ilyen kommentet kapok, törlöm az egész blogot.

    VálaszTörlés
  71. És feljebb írtam, mikor jelenik meg, ennyire nehéz visszaolvasni?

    VálaszTörlés
  72. Szia Gigi:)
    nem tudom, te követed e az infókat, de gondoltam írok neked:(hivatalos)
    Jace -Alex Pettyfer lesz(amivel én nem értek egyet, mert még mindig nem bírom elképzelni, hogy ő Jace...)
    Clary- Lily Collins lett :( (a szemöldökén kívül szimpatikus :) )
    és a rendező : Scott Charles Stewart ( a második és harmadik Karib, Jurassic park, Ne szórakozz Zohannal, A légió és A Pap :) szóval ért a humorhoz meg a vallásos dolgokhoz :) és a kellő vérengzéshez:P )
    Szerintem érdekes lesz de nagyon félek, hogy kihagyják hogy Jace X Clary ... testvérek, és hogy Magnus meg Alec a legaranyosabb pár avilágon :)
    ui.: nálad találtam a halál ereklyéire és azt hiszem a kedvenc könyvsorozatom :) szóval köszönöm :)
    üdvözlettel Bibi

    VálaszTörlés
  73. Igen, ideírtam feljebb, hogy Lily Collins lett. De Alex Pettyfer tegnap még nem volt hivatalos, ezért amíg nincs hivatalos bejelentés, nem szeretném hatszor elmondani ,hogy nem ő az. :D

    VálaszTörlés
  74. azért írtam én is mert nem a hátsó tomporomból szedtem az infót, és nem is ujjongva ugráltam körbe a lakást -.-

    http://www.imdb.com/title/tt1538403/ -.-
    köszi az enyhe lenézést.....

    VálaszTörlés
  75. Az imdb-t bárki szerkesztheti pro tagsággal, szóval még nem Alex játssza. És bocsi, ha "lenéző" volt a modorom, nem volt szándékos, csak sikeresen felhúzott más aznap.

    VálaszTörlés
  76. Szia!
    Valamikor régebben rátaláltam szerintem neked az egyik oldaladra ahol el tudtam ennek a könyvnek olvasni az első fejezetét. Most azt sehol se találom.Pedig volt ott egy-két interjú az író nővel ahol nem tudom, hogy sajnos-e de megtudtam pár apróságot és ez összezavart.
    Vagy nem a tied volt az oldal? Bocs,ha nem. Nagyon szertném már megtudni mi lesz jaceékkel és a erre az új srácra is kiváncsi lettem :) Nem tudod, hogy mikor adják ki? A helyi könyvesboltokban már az agyukra megyek a az eladónőknek mindig mondják, hogy majd a jövő hónapban meghogy még nincs kiadatva stb. én meg 4 hetente beállítok, hogy ott van-e már.:) Amúgy nagyon teszik az oldalad imádom.

    VálaszTörlés
  77. Szia!

    De az enyém volt az oldal, de azóta már nem csinálom. Közbe jött kb. minden. :D Amúgy áprilisra ígérték, de ha akkorra sem jön össze, akkor júniusra azt mondták már mindenképpen kiadják.

    VálaszTörlés
  78. http://napinemszar.hu/like/1296674910
    Aki nagyon várja az Üvegváros megjelenését az léccike lájkolja ezt. Köszike :)

    VálaszTörlés
  79. nem tudom szerintem illik Alex Pettyferhez a szerep, (de csak hosszú hajjal :D) nagyon tettszik az oldalad, imádom a könyvet, nem tudsz valamit írni nekem erre az e-mail címre(gerner.dohry@gmail.com) hogy hogyan alakul Jace és Clarie kapcsolata? Véglegesen megszűnik?
    Köszi:Dorka

    VálaszTörlés
  80. Sziasztok!

    Csak megerősíteni tudom, amig Gigi írt a kiadás időpontjával kapcsolatban. Nemrég írtam a kiadónak és azt a választ kaptam, h az áprilisi budapesti könyvfesztiválra fog megjelenni az Üvegváros.

    @ Gigi:
    Több, mint egy éve rendszeresen olvasom a blogot. Gratula hozzá, csak így tovább!!

    VálaszTörlés
  81. szia !
    én ma vettem meg végre a harmadik könyvet és egy nap alatt sikeresen kivégeztem!!! már alig várom a "folytatást".(: egész nap fel alá járkáltam minden pózban és helyen olvastam de megérte! nagyon izgalmas és szerintem méltó befejezése a sorozatnak. Legtöbbször az a baj a folytatásos könyvekkel h a vége felé kifogy a lendületből! itt erről szó sincs!!! imádtam az elejétől a végéig és csak ajánlani tudom! Egy a gondom hogy a magyar megjelentések borzalmasan lassúak.De amint megjelenik megveszem és nem lehet megállítani!Most h letettem a könyvet megszállottan olvasgatok és a híreket lesem!(: remélem lesz film csak kicsit félek is megnézni mert úgysem olyan lesz mint amilyennek elképzeltem és ebben a könyvben nem akarok emiatt egy pöppet sem csalódni!bocsánat túl sokat írok csak elragadott a hév és mivel még más ismerősöm nem nagyon olvasta(én adom kölcsön) nincs kivel megbeszélnem (:
    ui.:nagyon tetszik az oldal és csodállak h ennyi mindent ki tudsz olvasni angolul *nagyon féltéken* nagyon sok olyan könyvet látok az oldalon amiket én is szívesen elolvasnék de a kiadóknak még csak tervben sincsenek...de most már egyre többet látok megjelenni *reményszikrájacsillogszemébe* még egyszer köszi ezért! és nagyon jó h van végre egy oldal ahol nincs spoiler!!!!
    továbbra is hű olvasód:
    aPillangósLány

    VálaszTörlés
  82. hello!
    Én is most fejeztem be az Üvegvárost, és IMÁDTAM!!! Nekem örökké ez a trilógia lesz a kedvencem!!! (Éredekes, h pár éve nem szerettem annyira olvasni) de most már áldom a napot, amikor ráleltem erre a könyvre (Csontváros)XD!!!!
    Amúgy nagyon jó az oldal!!!

    VálaszTörlés
  83. Szia!
    Most akkor a bukott angyalok városa az a 4. része?
    Azt hittem az Üvegváros a befejező könyv

    VálaszTörlés
  84. Kedves névtelen, Gigi üzent velem:
    "Szia! Észreveszem persze itt is a kommentet, de nem tudok ide önerőből válaszolni. Legközelebb, ha kérdésed van írj a gyiag@freemail.hu-ra vagy a fent linkelt formspring oldalamra.

    Először is van az előtrilógia, ami az 1800-as években játszódik, ez az Infernal Devices, és a Végzet Ereklyéi ősei vannak benne, plusz Magnus, meg Church a macska. (Igen, Church halhatatlan.) Ez nem szerves része az első három kötetnek.

    Azért van még három rész a Végzet Ereklyéihez, mert az Üvegváros megírása után felkérték Clare-t egy képregény megírására, ami Simon sztorija lett volna tovább, de úgy érezte Clare, hogy képregény ehhez kevés, ezért ír még három könyvet. Tehát ugyanazok a szereplők, ugyanaz a világ, de nyilván új sztorivonal, mert az Üvegváros lett volna a befejező rész.

    A helyes olvasási sorrend a következő:
    Csontváros
    Hamuváros
    Üvegváros
    Clockwork Angel
    City of Fallen Angels
    Clockwork Prince
    City of Lost Souls
    Clockwork Princess
    City of Heavenly Fire

    Az új Végzet Ereklyéi trilógia mindig utal az előtte megjelent Infernal Devices kötetre, nem feltétlen kell olvasni így."

    VálaszTörlés
  85. Imádtam! Ez a kedvencem a végzet ereklyéi közül. És a vége a legjobb. No meg persze Sebastian ;)

    VálaszTörlés
  86. Én is kiolvastam mind és imádtam.:)
    A Bukott angyalok városát várom, aminek Vörös pöttyös könyvek kis reklámkönyvében már benne van a "tartalma" ha valakit érdekel és nincs meg neki a reklámkönyv, szívesen leírom, nem hosszú szöveget adtak meg..:)
    Novemberben jelenik meg magyarul nem?:)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Top 10: Kedvenc disztópiás/poszt-apokaliptikus regény

A LISTA FOLYAMATOSAN FRISSÜL! (utoljára frissítve 2016. május 22 .) 10. James Dashner: Az útvesztő (ifjúsági, 3 részes sorozat) Thomas egy hideg, sötét liftben tér magához, s az egyetlen dolog, amire emlékszik, az a keresztneve. Minden más eltűnt az emlékezetéből. Amikor a lift ajtaja kinyílik, Thomas a Tisztáson találja magát egy csapat srác között. A Tisztáson élő fiúk mindennap Futárokat küldenek a lakóhelyüket körbeölelő Útvesztőbe, amelyet nehéz kiismerni, mivel a falai minden éjjel elmozdulnak. Thomas, az utolsóként érkező újonc számára egyre inkább nyilvánvalóvá válik, hogy az Útvesztő egy kód, ami megfejtésre vár. Úgy dönt tehát, hogy ő is Futár lesz. Annak viszont, hogy a megfejtés közelébe kerüljön, komoly ára van: például olyan lényekkel is találkoznia kell, akik elől mindenki más menekül. EGYSZER CSAK MINDEN MEGVÁLTOZIK… …megérkezik a Tisztásra az egyetlen lány, Teresa, aki nemcsak Thomasra lesz nagy hatással, hanem az egész csapat sorsára is. James Dashner tril

V. C. Andrews: Virágok a Padláson

Hogy akadtam rá: Mivel fura érdeklődési köröm van, sokszor belebotlottam ebbe a könyvbe, végül egy német lány javasolta, hogy olvassam el (egyezik az ízlésünk), mivel úgy gondolta, hogy imádnám. Úgy általában az egészről: Adott nekünk a Dollangager család, akik abszolút tökéletesek. Ott van Corrine, a gyönyörű anya, Christopher, a szerető család apa, ifjabbik Christopher, az okos báty, Catherine, a főhősünk, aki balerina akar lenni, és két kisebb iker Cory és Carrie. Igen, a család, mint látjuk imádja a C betűs kezdőneveket. Mind gyönyörűek, mind szőkék és kék szeműek, a szomszédok Dresden babáknak hívják őket, irigylésre méltó életük van. Ha anyuci egy kicsit túl sokat is törődik a külsejével, ugyan mi az, hiszen szeret itt mindenki mindenkit. Ám egy napon a családfő autóbalesetben meghal, és innentől kezdve a tökéletes családi idill megtörik. Édesanyjuk picit összeomlik, de hát ez várható is, végül a szüleihez fordul, és sok-sok levél után a vonakodó nagyszülők készek arra, hogy b

J. M. Barrie: Pán Péter

Hogy akadtam rá: Egyszer volt, hol nem volt sorozat rajongója vagyok és ott beleszerettem Pán Péterbe. Úgy általában az egészről: „Nem létezett náluk boldogabb család, amíg meg nem érkezett Pán Péter.” Ilyen és hasonló baljóslatú mondatok tűzdelik a szöveget, míg megismerjük az átlagos, angol családot, Darlingékat. Nincs túl sok pénzük, a felnőttek házassága nem éppen szerelmen alapul, de van három gyerekük, akik nagyszerű képzelőerővel rendelkeznek. Mrs. Darling, miközben a szokásos anyai teendőket végzi és rendbe teszi esténként a gyermekei elméjét, Wendy, egyetlen lánya képzeletében meglát egy fura nevet, Pán Péterét. Bár a gyerekek váltig állítják, hogy sosem látták Pétert, és a szülők megrögzötten hiszik, hogy ez valami kiskori képzelgés, mégis Mrs. Darling, mintha maga is emlékezne Péterre. Aztán egyik este megjelenik egy levelekbe öltözött fiú, és szerencsétlenül elveszti az árnyékát, amit végül Wendy segít neki visszarakni. Péter, mivel annyira lenyűgözi a lány, ú